hamsterky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Druhy

Ak by ste po škrečkovi džungarskom, ktorý v prírode obýva stepi a tundry západnej Sibíri, ...

    Ak by ste po škrečkovi džungarskom, ktorý v prírode obýva stepi a tundry západnej Sibíri, pátrali v „zvieracích“ obchodoch, možno sa stretnete aj s ďalšími jeho názvami: škrečok ruský, sibírsky, hodvábny. Zvieratká možno chovať v páre. Na zimu menia srsť a prefarbujú sa do biela. Túto zmenu však možno pozorovať len vtedy, ak je v miestnosti s ubikáciou chladnejšie. Džungarákovi“ je podobný ďalší zo skupiny trpaslíkov - škrečok čínsky. Dorastá do 11 cm a najviac sa podobá na myš. V opatere starších, zodpovednejších detí, ktoré už majú skúsenosti s chovom škrečkov, by mohol celkom dobre prosperovať.
Pre svoju spoločenskú povahu je u znalcov obľúbený škrečok Campbellov. Vyhovuje mu život v skupine, pričom samček je vyslovene polygamný a rád sa obklopuje viacerými samičkami. Ku konfliktom v takejto skupine nedochádza ani po narodení mláďat. Samice sa o ne starajú spoločne a nie je výnimkou, že si navzájom pomáhajú aj pri dojčení.

Najmenší (dorastá len do 7 cm) a tiež najchúlostivejší je škrečok Roborovského. Ako obyvateľ stredoázijských púští neznáša vysokú vlhkosť vzduchu a prievan. Všetky trpasličie škrečky sú krehké, vrtké, neposedné stvorenia, ale práve tento v krehkosti, vrtkosti a neposednosti spomedzi nich vyniká najviac. Nemá rád, keď ho berú do rúk, hladkať sa nechá iba v bezpečnej blízkosti svojho úkrytu. Škrečok Roborovského je stvorený pre život v páre, ale nevadí mu ani rozvetvenejšie príbuzenstvo. Keďže zbožňuje pohyb, potrebuje priestrannú ubikáciu a koleso na behanie k tomu. Pri výbere tohto posilňovacieho zariadenia však treba uprednostniť plný bubon bez priečok, na ktorých by si škrečok mohol poraniť labky.   


     

        

Články | stály odkaz

Komentáre

  1. ...
    pekne. jenom jsem chtela rict, ze to melo byt "o nas, kreccich a proste vsem" ... a ne jen o kreccich + nejake info o majitelich. ale jinak dobry:)
    publikované: 20.04.2006 18:01:30 | autor: Lunka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Super.
    Stručne popísané a je tam všetko.Nemám čo k tomu dodať.Ale...počkať...mám k tomu čo dodať..je to SUPER.Toto bude chápať každý.
    publikované: 21.04.2006 21:10:14 | autor: Natálka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    ja mam rada skreckov nno ziadneho nemam a tak:

    KUPIM SKRECKA AJ KLIETKY VOLAJTE NA CISLO:0903212741 PISTE NA ADRESU :ROZKVET2031/62-43POVAžská BYSTRICA PISTE NA POKEC:SEMI00753 rýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýchlo
    publikované: 24.03.2008 14:29:35 | autor: Lama (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014