hamsterky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

o králičkoch-píše Natka

KRÁLIKY DOMÁCE. Kto má králika domáceho a nevie si s niečim poradiť,píšem sem rady o králičkoch z mojej knižky Býva s nami králik.No a takto by mala vyzerať.
Obsah: Králik,zvieratko-kamarát. Aké plemeno? Jedného,dva,alebo viac? Čo budete potrebovať. Koterec. Príprava koterca. Kupujeme králika. Krmivo 1. Krmivo 2. Ako s králikom zaobchádzať. Čistenie a kefovanie. Pohyb. Zdravie. Choroby. Nečakané mláďatá. Ešte niečo o králikoch. Králik,zvieratko-kamarát. Králiky sú roztomilí domáci maznáčikovia.Sú to milé,dobromyseľné zvieratká a pri dobrom zaobchádzaní sú veľmi krotké.Králiky sa ako domáce zvieratá chovajú stovky rokov,ale napriek tomu majú rovnaké prirodzené inštinkty ako králiky divé.Bývajú plaché a ľahko sa vyľakajú,aj keď im už nehrozí nebezpečenstvo od šeliem a dravcov ako v prírode.Preto sa s nimi musí zaobchádzať jemne.Králikovi,ktorého chováte pre potešenie,musíte umožniť pravidelne sa prebehnúť,aby mohol skúmať okolie a aby cítil pod nohami zem,presne tak,ako to robia divé králiky,keď vylezú z úkrytu za potravou.A potrebuje aj spoločnosť,pretože pre králiky je prirodzené žiť v rodinných skupinkách.Keď budete chovať len jedného králika,môže sa cítiť osamelý :-( ,ak nebude mať dostatok ľudskej spoločnosti.Králik sa naučí rýchle dôverovať ľuďom,keď s ním zaobchádzate jemne a keď sa mu dostatočne venujete.Kým sa rozhodnete obstarať si králika-okrem začiatočných nákladov na jeho koterec,a možno aj na vonkajší výbeh,nie je starostlivosť ani drahá,ani namáhavá-mali by ste si premyslieť niekoľko vecí,aby ste mali istotu,že sa o neho dokážete naozaj dobre postarať. ĎALŠIE RADY-NESKOR

Ostatné zvieratká | stály odkaz

Komentáre

  1. a mohol
    by sa skamarátiť aj s mojím hafanom :-) asi nie, ale hafko je to milý a spolu by im bolo na dvore fajn :-) s kocúrom sú jedna ruka :-)
    publikované: 24.04.2006 12:17:08 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hmmm..ehmm
    Neviem..viem že králiky sa kamrátia s mačkami.Ale neviem kde bývaš.Ja bývam v strednom Slovensku v Hnúšti(pár kilometrov od Rim.Soboty)
    publikované: 24.04.2006 16:15:21 | autor: Natálka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. tak to je
    dosť ďaleko
    publikované: 24.04.2006 16:32:23 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. malý dodatok...
    a ty kde bývaš?
    publikované: 26.04.2006 14:23:11 | autor: Natálka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014